De Ayurveda spijsverteringskliniek

VOEDING IS JE BELANGRIJKSTE MEDICIJN

Welk type ben jij?

Ben jij een beweeglijke Vata, een ambitieuze Pitta of een relaxte Kapha? De constitutieleer van de Ayurveda onderscheid drie basisenergieën die iets zeggen over het menstype dat je bent. De meeste mensen zijn een combinatie van een of twee temperamenten waarbij Vata, Pitta en Kapha kwantitief en kwalitatief verschillend tot uitdrukking komen. Want jouw constitutie is Ayurvedisch gezien net zo uniek als je vingerafdruk. Maar laten we eens kort door de bocht gaan:

Waar herken jij je het meeste in?

Vata: enthousiast, vlagen van energie, vaak koude handen en voeten, creatief, een piekeraar, voorkeur voor warm eten en dol op lange gesprekken.

Pitta: warmbloedig, gedreven, gek op uitdagingen en discussies, een gevoelige huid, goede eetlust, ambitieus, intelligent en charmant.

Kapha: zorgzaam, rustig, loyaal, goed doorvoede huid, betrouwbaar, goede slaper, groot uithoudingsvermogen en niet snel van slag.

Als je je constitutie kent kun je je voeding daar op aanpassen om in balans te blijven/ te komen en ziekte en ongemakken te voorkomen of te verhelpen. Tijdens een voedingsadvies wordt een en ander uitgebreid in kaart gebracht om vervolgens te gaan eten naar wie je bent. Want je bent niet alleen wat je eet, je zou eigenlijk moeten eten wat je bent!

Enjoy your meals,

Jeroen

Ayurvedic Consultant& Nutritionist